divendres, 17 de desembre del 2010

... carns i peixos cuinats sencers, classe presencial

els alumnes pendents de tot plegat

Hola cuiners, aquesta setmana, concretament dilluns i dimarts, varem tornar a fer un curs presencial, des de abans de l'estiu que no en fèiem cap, de fet a partir d'ara només en farem un al mes (la setmana propera penjarem el calendari de dies i hores) com ja vam explicar aquest any estem apostant per les noves tecnologies, volem arribar a més gent, i per fer-ho em fet aquest bloc i estem penjant vídeos setmanalment.

En mica en mica estem afinant el bloc, tenim moltes idees, però necessitem temps per anar-les paint.

El classe presencial d'aquesta setmana esta dedicada a cuinar peces grans, tant carns com peixos, no m'extendré a explicar els plats que varem fer, només us els comento una miqueta per sobre.

El dilluns vam cuinar un pollastre desossat i farcit de pinya (vaig tenir unes complicacions al embolicar-lo que van fer riure molt però al final va sortir be) un plat delicat i molt interessant, també vem fer una cuixa de xai desossada i farcida de bolets, amb uns gustet de bosc molt delicat, i per acabar, un filet embolicat amb pasta de full, imponent i potent.

Crec que va ser interessant fer un fondo fosc amb els ossos dels diferents animals protagonistes, amb els quals vam fer unes salsetes per acompanyar les peces senceres.



pollastre sencer farcit de pinya natural i rostit
El dimarts canvi d'animals però amb la mateixa sintonia, peixos sencers. Al matí vaig anar al mercat i vaig trobar unes peces interessants, un lluç d'am, un llobarro (de piscifactoria) ben maco i sobretot un bacallà fresc de kilo i mig.

Au doncs a atacar,... be a cuinar les peces, el que vam fer es tres diferents cruixents per cobrir les peces i posar-les senceres al forn, un cruixent de verdures, un de cornes de porc i un de fruits secs, que voleu que us digui va quedar força bo.

Els peixos cuinats sencers guarden millor els seus sucs propis i si ensopeguem la cocció els hi queda una carn melosa i sucosa que els dona una altre dimensió, emmmm.


 bacallà fresc amb cruixent de corna de porc al forn
Be, el que si que crec que és molt interessant es recuperar a taula el servei de peces senceres, dona un protocol diferent a l'hora de encarar l'àpat, a l'hora de parlar, a l'hora de gaudir de la companyia. 

Portar una peça sencera i gran davant de tothom i tallar-la amb tots els honors, que voleu que us digui, fa que la conversa sigui diferent, fa que els nens quedin bocabadats, i molts efectes més que ens poden sorprendre a tots plegats.

Des de aquí reivindico servir els àpats a la taula, repartir davant de tothom, pollastres rostits sencers al mig  (res de portar-los a quarts), un bol de pasta ... doncs també al mig i a repartir, avui tu, demà jo, l'altre el més petit, i així canviarem el comportament i el hàbits al menjar, parlarem més i millor, les converses derivaran cap a temes diferents, fem que el protagonista estigui al mig de tots, proveu i m'expliqueu vivències, ja veureu quins canvis hi haurà.

Bona cuina i bona vida.

Nota: la setmana que be, emmm un plat per llapar-se els dits i ...

1 comentari:

  1. Bona cuina!
    Per Sant Esteve faré la cuixa de xai farcida de bolets que vas ensenyar-nos l'altre dia. Per llepar-s'hi els dits.

    ResponElimina